De Zuiderzeepraktijk

Birdy M. Vogelaar (acupuncturist en bioresonant)

Birdy is van huis uit A verpleegkundige en later werkzaam geweest in de psychiatrie, afdeling verslavingszorg. Toen ze begin 20 was studeerde ze aan de School voor klassieke homeopathie “Hippocrates” in Bloemendaal.

Eind negentiger jaren studeerde zij Mesologie® bij Rob Muts in Amsterdam waarna de Zuiderzeepraktijk in Lelystad werd opgestart.

Na een ingrijpend ongeval met blijvend lichamelijk letsel zag zij zich gedwongen haar leven en daarmee de praktijk een andere wending te geven en besloot zij klassieke acupunctuur te studeren bij prof. Sofyan Rangkuti aan de Hwa To University. Aldaar studeerde zij excellent af op het onderwerp bipolaire stoornis. Ze deed de specialisatie laseracupunctuur bij prof. Schikora en volgde lessen van dr. Rita Klowersa in laseracupunctuur en auriculotherapie met gebruikmaking van de VAS methode. Omdat reizen haar wel in het bloed zit toog ze naar Beijing om zich verder te laten scholen in cosmetische acupunctuur, pijnbehandelingen en het voorkomen en behandelen van CVA/ hersenbloedingen met restverschijnselen. In de zomer van 2011 ging zij wederom naar China en deed in het CBIATC te Beijing praktijkervaring op bij de pijnafdeling en de afdeling cosmetische acupunctuur waar ernstige acné wordt behandeld.

Momenteel legt zij zich meer toe op het behandelen van psychiatrische aandoeningen, het begeleiden van vrouwen met fertiliteitstoornissen (IVF/ ICSI en IUI trajectbegeleiding), de ziekte van Lyme en het opsporen en behandelen van allergieën (bioresonantie).

Mede gezien haar jarenlange ervaring in de ziekenhuiswereld is Birdy transparant naar huisartsen. Zij combineert reguliere met alternatieve geneeskunde en werkt samen met het LCPL (Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium) voor schimmel-onderzoek (Candida Albicans) een osteopaat/ fysiotherapeut en cognitief gedragskundige/ sociotherapeut.

M.i.v. 2014 werkt zij samen met Qi Amersfoort, een holistisch gezondheidscentrum waar meerdere therapeuten werkzaam zijn.

Birdy is als docent verbonden geweest aan de Academie voor Mesologie en Hwa To University voor traditionele Chinese Geneeskunde, dit brengt met zich mee dat er soms ook stagiaires bij behandelingen aanwezig kunnen zijn. Mocht u hier bezwaar tegen hebben dan kunt u dit kenbaar maken en wordt hier uiteraard rekening mee gehouden.  

© Zuiderzee Praktijk. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 11-04-2017 .