Birdy M. Vogelaar

De therapeut in acupunctuur en bioresonantie

Hallo, Ik ben Birdy

acupuncturist en bioresonant

Ik ben van huis uit A verpleegkundige en later werkzaam geweest in de psychiatrie, afdeling verslavingszorg. Toen ik begin 20 was studeerde ik aan de School voor klassieke homeopathie “Hippocrates” in Bloemendaal.

Eind negentiger jaren studeerde ik Mesologie® bij Robert Muts in Amsterdam waarna de Zuiderzeepraktijk in Lelystad werd opgestart.

Na een ingrijpend ongeval met blijvend lichamelijk letsel werd ik gedwongen mijn leven en daarmee de praktijk een andere wending te geven en besloot klassieke acupunctuur te studeren bij prof. Sofyan Rangkuti aan de Hwa To University. Aldaar studeerde ik excellent af op het onderwerp bipolaire stoornis. Ik deed de specialisatie laseracupunctuur bij prof. Schikora en volgde lessen van dr. Rita Klowersa in laseracupunctuur en auriculotherapie met gebruikmaking van de VAS methode. Omdat reizen mij wel in het bloed zit ging ik meerdere keren naar Beijing om mij verder te laten scholen in cosmetische acupunctuur, pijnbehandelingen en het voorkomen en behandelen van CVA/ hersenbloedingen met restverschijnselen. Bij mijn laatste bezoek aan China deed ik praktijkervaring op bij de pijnafdeling en de afdeling cosmetische acupunctuur waar ernstige acné wordt behandeld.

De laatste jaren leg ik mij meer toe op het behandelen van psychische aandoeningen, het begeleiden van vrouwen met fertiliteitsstoornissen (IVF/ ICSI en IUI trajectbegeleiding), de ziekte van Lyme en het opsporen en behandelen van allergieën (bioresonantie).

Mede gezien mijn jarenlange ervaring in de ziekenhuiswereld ben ik transparant naar huisartsen. Ik  combineer reguliere met alternatieve geneeskunde en werk samen met het LCPL (Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium) voor schimmel-onderzoek (Candida Albicans) een osteopaat/ fysiotherapeut en een cognitief gedragskundige/ sociotherapeut.

M.i.v. 1 januari 2019 werk ik samen met Bewegingscentrum VRIJHEID in Harderwijk waar naast het sporten onder begeleiding ook yoga, lifestyletraining en mindfulness wordt gegeven. 

Ik ben als docent verbonden geweest aan de Academie voor Mesologie en Hwa To University voor traditionele Chinese Geneeskunde, dit brengt met zich mee dat er soms ook stagiaires bij behandelingen aanwezig kunnen zijn. Mocht u hier bezwaar tegen hebben dan kunt u dit kenbaar maken en wordt hier uiteraard rekening mee gehouden.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

0320-213668

van maandag t/m donderdag
met voicemail

06-34642892

zonder voicemail

info@zuiderzeepraktijk.nl

 

Hoofdlocatie Lelystad

De Zuiderzeepraktijk
Langstraat 22
8245 GJ Lelystad

fa-

Openingstijden Lelystad

  van tot
Ma 10:00 20:30
Di 12:00 20:00
Wo 10:00 17:00
Do 12:00 17:00

2e locatie Harderwijk

De Zuiderzeepraktijk bij bewegingscentrum VRIJHEID
Gelreweg 4 C
3843 AN Harderwijk

fa-

Openingstijden Harderwijk

  van tot
Vr 10:00 19:00