De Zuiderzeepraktijk

Auriculo/ ooracupunctuur

De grondlegger van de auriculotherapie is de Franse arts Paul Nogier. Auriculotherapie gaat als volgt te werk. Na het afnemen van een korte anamnese wordt door middel van het opsporen van pijngevoelige drukpunten in het oor in combinatie met het voelen van de pols de behandeling uitgezet.

Auriculotherapie kan gegeven worden met gebruik van acupunctuurnaaldjes, druknaaldjes of zaadjes die in het oor worden geplaatst.

De acupunctuurnaaldjes worden na enige tijd verwijderd, de druknaaldjes of zaadjes blijven enige dagen zitten. Wanneer er zaadjes in het oor geplaatst zijn, krijgt u instructie hoe u deze enkele malen per dag moet aandrukken. Het oor kan in deze periode gevoelig zijn tijdens het erop liggen in de nacht of tijdens het dragen van een helm. Tijdens het dragen van de zaadjes of naaldjes moet u voorzichtig zijn met douchen en haren wassen.

Na enkele dagen verwijdert u zelf de druknaaldjes en zaadjes. Afhankelijk van uw klachten moeten ze opnieuw worden geplaatst met een frequentie van één tot twee keer per week gedurende een aantal weken.

© Zuiderzee Praktijk | Met en gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 05-08-2016 .